Gyopáros látképe
I L O V S Z K Y ..Á R P Á D
pedagógus oldala
földrajz-testnevelés-oktatási informatikus
TheaterOnline, amit a színházról tudni kell Az oldal fő támogatója
Az oldalon található képeket szerzői jog védi
A Föld a világűrből
NYITÓOLDAL MUNKÁIMBÓL 3-AS ÚJSÁG 100 ÉV DIÁKSZEMMEL ZENEILAP ARCHÍVUM
100 ÉVES A VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA
DIÁKHETEK NYITÓ
PROGRAMOK
ISKOLÁNK TÖRTÉNETE
TANTESTÜLET
HÍREINK
N É V A D Ó
www.vmoh.hu
3. sz. Általános Iskola  100 éves lesz
Sporteredmények időrendben
3-AS ÚJSÁG
 
Gyopáros este
Gyopáros
Lakóhelyem környezetvédelmi problémái
A Diákhetek megnyitója
2002. okt. 7.
E tanév, a 2002-2003-as kiemelkedő jelentőségű iskolánk történetében, fennállásának 100. évfordulóját ünnepeljük. Az évfordulók megünneplése a családban is, így az intézményekben is ünnepi események. Ti gyerekek, de mi felnőttek is elégedettek lehetünk, hogy kis városunkban fontos az oktatás, hogy nem zárnak be iskolákat, hanem inkább fejlesztik, korszerűsítik azokat.
Ha ezek az öreg falak mesélni tudnának, elmesélnék nektek, hogy 1902-ben, 100 évvel ezelőtt elkészült a hattantermes, egyemeletes épület, ahová 549 tanuló iratkozott be. Képzeljétek el, egy tanteremben 90 diák tanult! Ma ez hihetetlen! 5 év múlva már 12 tanteremre bővült az épület, de ekkor már 703 diák járt ide! Ekkor egy tanteremben "csak" 60 gyerek tanult. És higgyétek el, gyerekek, ennek ellenére belőlük is kiváló szakmunkások, mérnökök, tanárok orvosok lettek.
Molnár Magdolna
igazgató
Bertalan Ildikó
diákönkormányzati vezető
Ha ezek az öreg falak mesélni tudnának, azt is elmondhatnák, hogy Pistikém, Zsuzsikám itt tanultak a te nagyszüleid, szüleid is, és hogy téged azért írattak ide, mert nekik szép emlékeik maradtak erről az iskoláról.
Folytathatnám, hogy még mi mindenről tudnának mesélni öreg iskolánk falai. Ha kíváncsiak vagytok iskolánk részletes történetére, elolvashatjátok a a centenáriumi évkönyvben, amely rövidesen megjelenik.
Legyetek büszkék arra, hogy egy százéves, mégis új, korszerű iskolába járhattok, hogy részesei lehettek a centenáriumi ünnepségsorozatnak. 50 év múlva majd elmesélhetitek az ide járó unokáitoknak, hogy ti is itt tanultatok, és hogyan ünnepeltétek a százéves évfordulót.
Az iskola értetek volt, van és lesz. Hogy szép emlékeitekben megmaradjon, emlékezzetek majd arra, hogy ekkor lettünk Vörösmarty Mihály Általános Iskola, hogy ekkor adtuk ki a centenáriumi évkönyvet, hogy ekkor rendeztünk egyedülálló iskolatörténeti kiállítást, hogy két teljes hét a Ti szórakozásotokat szolgálta.
Kívánom Nektek, hogy érezzétek, rangot jelent Vörösmarty iskolásnak lenni, és tegyetek meg mindent azért, hogy elődeitek értékes hagyományait folytassátok
A Diákhetek programját Ildi néni ismerteti, minden program nyilvános, szüleiteket, ismerőseiteket is várjuk.
Ezennel megnyitom a két hétig tartó centenáriumi Diákheteket, amelynek egyrészt aktív részesei lehettek, másrészt sok érdekes bemutatót is láthattok.
Molnár Magdolna
igazgató
A megnyitón szerepelt a K. Tóth László vezette Orosházi Fúvószenekari Egyesület
Vissza a fejléchez