Körös-Torok
FŐOLDAL | AJÁNLÓ | PROGRAM | BOKROS | VENDÉGHÁZ | LINKEK

CSONGRÁD-BOKROS BORTÚRA
(max. 10 fő részére)


Délutáni program 14 -19 óra között.
Gyülekező és indulás a csongrádi fahídtól kerékpárokkal. A csapat a Tisza jobb partján halad felfelé, a Csongrádi Öregszőlőkön keresztül. Mintegy 9 km-es, árnyas betonúton történő laza kerékpározás után érkezik Bokros pusztára, ahol kb. 50 m magas kilátótorony (térképészeti alappont) megmászása vár azokra akik madártávlatból szeretnék megcsodálni a pusztában kanyargó Tisza holtágait és azok gazdag madárvilágát.


A kilátótól kb. 1 km-re, a Tisza partján, csendes, szőlők közötti környezetben található az a múltat idéző kis kunyhó, melynek teraszán idilli környezetben kerül sor a Csongrádbor Kft. és a Bokrosi Borászati Kft. palackozott borainak (Kövidinka, Cserszegi fűszeres, Rosé, Kékfrankos, Caberné Franc) megkóstolására .
Alapozó étel: mangalicazsíros kenyér lilahagymával, borkorcsolya gyanánt sajt és alma.


A borkóstoló után, 3 - 4 személyes indián túrakenukkal kb. 10 km könnyű evezés lefelé a Tiszán a Körös-toroki strandra. Menetközben, érdeklődéstől és időtől függően a XIII századi Ellés Monostor romjainak megtekintése a Tisza baloldali árterében.
A vízitúra időtartama kb. másfél óra, mely átlagos kondícióval rendelkezők számára sem megerőltető. Túravezető és megfelelő számú mentőmellény (használata kötelező) biztosított.
Igény esetén, a Körös-torokban, plusz térítés ellenében egy tál étel (halászlé vagy pörkölt) megrendelhető a túra után.

További információ személyesen:
Dragon Tibor mobil: 06 30 3985670


Vissza a főoldalra | lap tetejére
Kerékpártúra
 
Csongrádbor Kft.
 
Indulás előtt